24 september 2016
14:45

Pajala IF

Referat: Notvikens IK (B) - Pajala IF

Vi tar tag i taktpinnen direkt från start och förlägger spelet långa stunder i anfalsszon. Direkt i första bytet är Carro nära att spräcka nollan efter väggspel med Evvis. I andra bytet är Olivia nära två gånger om. Men vi får inte in bollen trots spelövertag och hemmalaget sticker emellan med några halvchanser då och då. Efter 10.35 får vi chansen i pp. Spelet med en tjej mer fungerar inte riktigt men efter en lite "tråcklig" situation nere i sarghörnet kan Pitkänen bryta in och sätta 0-1. Vi är fortsatt spelförande och när våra motståndare skall bygga anfall är vi på dom direkt. Ibland med två spelare. 18.21 är det dags för pp igen. Nu fungerar det lite bättre, men det är Notas som tar kviterar efter ett missförstånd vid en dubbling i egen zon. Som tur är gör Pitkänen en nästan identiskt mål till 1-2 med 16 sekunder kvar av perioden.

Skott: 11 - 15

Till andra perioden har hemmalaget vaskat om lite i formationerna och kommer ut med en högre press. Jag tycker vi klarar detta galant och redan i först bytet spelar vi oss ur pressen och vänder spelet blixtsnabbat vilket resulterar i 1-3 efter att Tova fått bollen mitt i slottet. 02.58 åker Pitkänen på en tvåa och box väntar. Vi spelar suveränt boxplayspel och med 8 sek kvar av utvisnigen gör Carro 1-4 på pass från Tova efter spelvändning. En och en halv minut senare rasslar det till bakom en skymd Cessi då duktige Hanna Niemi gör sitt andra för dagen. Resultatet står sig tiden ut i en period som spelmässigt är jämnare än den första.

Skott: 12-10

I tredje är vi åter i förarsätet. Cessi tvingas dock till en spektakulär dubbelräddning efter ett av väldigt få misstag i egen zon. Ca 5 min in i perioden sätter Carro fart i en spelvändning, droppar bollen till Evvis som med en dragare sätter 2-5. 2 minuter senare tar hemmalaget time out efter att Emma och Pitkänen bjudit på ett riktigt "gåshudsmål" där Olivia avslutar med en snärtig handledare otagbart upp i nättaket. Trots ett brejk i spelet får inte Notas stopp på oss. 10.50 sätter Tova 2-7 efter en lite tilltrasslad situation. Dryga halvminuten senare är det dags för pp igen. Notvikenspelaren hinner knappt sätta sig innan det är dags att resa sig igen för Pitkänen stänker in sitt fjärde för dagen på frislaget som gavs i samband med utvisningen. Med 2.30 kvar reducerar Notviken till 3-8 vilket åxå blir slutresultat.

Skott: 11 - 11

Vilken match vi gör! 8 mål framåt med bud på många fler. Bl a hade vi tre ramträffar. Grunden till segern sattes dock i defensiven. Vi var sjukt tajta bakåt, täckte mängder av skott och var otroligt ettriga i närkamperna. Vi höll ett högre tempo än våra motståndare som ofta hamnade i tidsnöd. Samtliga backar gjorde grymma insatser. Extra plus till Henta för hennes uppspel. Framåt var Pitkänen sylvass med 4 strutar å två ramträffar. Kedjan med Tova Evvis och Carro bjöd stundtals på väldigt fina kombinationer. Örjan fick Signe ta med sig hem efter en prickfri insats på sin backplats. Otroligt stark i defensiven och klok med boll. Nu laddar vi om till morgondagens match mot Sunderbyn.